Како да изберете квалитетен клиренс и доверливи производители на модули за напојување?
Дома - КВАЛИТЕТ - Сертификација за тестирање - Сертификација за тестирање

Сертификација за тестирање

Автор: ZYG Technology Ltd време на издавање: 2022-3-31 CTR: 440

Претходно:

Следно:

релевантни информации

 • 2022-4-11

  Кој е режимот на напојување на модулот

  Некои пријатели покренаа некои прашања на Интернет. Еве, уредникот детално одговори на нив за да ви помогне: Мојот пријател праша: Извинете, каква е дизајнерската дефиниција за напојување со модул? Како кинески производител на напојување со модули, ајде да го разгледаме со вас. Модуларното напојување е напојување кое може да се монтира директно на печатено коло. Поради многуте предности на модуларната структура, модуларното напојување е широко користено во комуникациските полиња како што се преклопна опрема, опрема за пристап, мобилна комуникација, микробранова комуникација, оптички пренос, рутери, автомобилска електроника, воздушна и други полиња. Предности на модулното напојување 1. Дизајнот е едноставен, само...

  Погледнете детали
 • 2022-10-11

  Добавувачите на модули за напојување со мала големина се најдобриот начин да заштедите простор и да добиете повеќе енергија

  За модули за моќност со мал фактор, има многу добавувачи за избор. Значи, како да изберете модул за напојување што ви одговара. Што е модул за моќност со мал облик? Модул за мала моќност е електронска компонента што се користи за претворање на наизменична струја во директна струја. Тие често се користат во електронски уреди за напојување на внатрешните компоненти. Модулите за моќност со мал фактор се достапни во различни форми и големини и се дизајнирани да одговараат на различни различни апликации. Кои се клучните фактори што треба да се земат предвид при изборот на добавувач? Кога барате добавувачи, има неколку клучни фактори што треба да ги имате на ум. Најважен фактор е квалитетот на производот на добавувачот....

  Погледнете детали
 • 2022-11-18

  How to choose a power module and precautions, each is very important

  In this era of advanced technology, power modules are not difficult to find, and many electrical equipment need them. It is such a seemingly ordinary item, but it actually plays a big role, because the normal operation of the machine has a lot to do with the power supply. Since it is so important, you need to pay more attention when purchasing and using it. The following items are very important. 1. Focus on brand In order to ensure the normal use of the power module, you must choose a reliable brand when purchasing, because the products of brand merchants have relevant production qualifications, and their product safety is much higher. If you buy some power products without legal qualifications,...

  Погледнете детали
 • 2022-5-25

  Зошто да ги изберете нашите DC-DC конвертори?

  Има многу да се сака за кинеските DC-DC конвертори. Тие се ефикасни, сигурни и одлична вредност за парите. Но, една работа ги издвојува од конкуренцијата: нивната големина. Така е, кинеските DC-DC конвертори се најмалите конвертори на пазарот. Ова ги прави идеални за апликации со ограничен простор, како што се електричните возила. Но, не дозволувајте нивната големина да ве измами, овие конвертори се прилично солидни. Тие се дизајнирани да издржат сурови средини и се поддржани од тим на експерти. Ако барате DC-DC конвертор кој може да го направи сето тоа, тогаш треба да ги проверите кинеските DC-DC конвертори. Тие се совршено решение за секоја апликација. Има многу причини да ги изберете нашите DC-DC конвертори. Тие...

  Погледнете детали
 • 2022-7-29

  Како да се избере Кина DC-DC модул за напојување? Зошто да изберете DC-DC модул за напојување?

  Денес, DC-DC модулите за напојување се широко користени во пошта и телекомуникациска опрема, базни станици, кориснички електроенергетски системи, системи за следење и друга опрема, опрема за индустриска автоматизација и многу други области. Значи, што точно е DC-DC модул за напојување и на што треба да се обрне внимание при неговото користење? DC-DC модул за напојување е модул за напојување кој ја претвора DC напојувањето во DC. Зборувајќи за тоа, многу луѓе може да прашаат, зарем не е непотребно да се конвертира DC во DC? Всушност, во процесот на секојдневна употреба, нашата струја не е статична, понекогаш е потребен висок напон, а понекогаш потребен е низок напон. Модулот за напојување DC-DC треба да ја конвертира високонапонската или нисконапонската струја во притисокот што ни треба. Тоа ...

  Погледнете детали
 • 2022-10-27

  Кои се придобивките од користењето на добавувачите на AC-DC Converter и зошто треба да го изберете

  What is an AC-DC converter? An AC-DC converter is a device that converts alternating current (AC) to direct current (DC). This is useful for devices that require stable DC power, such as computers and other electronics. There are many different types of AC-DC converters, each with their own advantages and disadvantages. Some of the most common types of AC-DC converters include buck converters, boost converters, and inverters. What are the benefits of using an AC-DC converter? There are many benefits to using an AC-DC converter. One of the most obvious benefits is that an AC-DC converter can help stabilize the voltage of an electrical system. Additionally, AC-DC converters help increase the efficiency of electrical systems and help protect electronic equipment...

  Погледнете детали

6000+ опции, решенија за едношалтерско напојување