Како да изберете квалитетен клиренс и доверливи производители на модули за напојување?
Дома - КВАЛИТЕТ - Сертификација за тестирање - Сертификација за тестирање

Сертификација за тестирање

Автор: ZYG Technology Ltd време на издавање: 2022-3-31 CTR: 349

Претходно:

Следно:

релевантни информации

 • 2022-7-19

  Кинескиот извозник на напојување со AC-DC ве води да разликувате помеѓу AC и DC

  Суштината на разликата помеѓу DC и AC е во тоа што AC може да се гледа како две групи на наизменични DC во однос на промените на насоката за да се изврши ефект врз оптоварувањето, што може да се разбере како векторска сума на двете групи DC на различни временски периоди. За доволно краток временски период, наизменичната струја може да се разбере како збир на директни струи во една насока. Кога користиме електрична енергија, на крајот ги гледаме ефектите од електричната енергија. За отпорни оптоварувања, ова е термички ефект, така што крајниот ефект на AC и DC е сосема ист, и двете се загреваат, но бидејќи големината на AC обично се менува, добиваме "rms" ...

  Погледнете детали
 • 2022-9-14

  Кога да изберете производител на напојување со AC-DC и кои се придобивките од изборот на напојување со AC-DC

  Барања за полнење на модулот за напојување со наизменична струја Поставувањето и запечатувањето на модулите за напојување со наизменична струја е многу важно. Овој процес не вклучува само заштита на модулите за напојување со наизменична и еднонасочна струја (водоотпорен, отпорен на влага, отпорен на прашина, антикорозија итн.), туку и термички дизајн на модулите за напојување со наизменична и еднонасочна струја. Материјалите за садење на модулот за напојување генерално се поделени во три категории: епоксидна смола, полиуретан и силиконска гума Поради тврдоста на епоксидната смола, не може да се користи за пакување чувствителни на стрес и модули и SMT компоненти, така што во основа е елиминиран во моќноста на модулот. залихи. Но, епоксидните смоли се користат и во напојувањата со микронапојување кои се критични за трошоците поради нивната ниска цена. Некои домашни производители на лоши напојувања исто така ја користат оваа епоксидна смола за наизменична струја и...

  Погледнете детали
 • 2022-9-27

  Предности на модуларните напојувања

  Едноставен дизајн. Моќта може да се добие со само еден модул за напојување и неколку дискретни компоненти. Скратете ги развојните циклуси. Модуларните напојувања Vess обично имаат различни опции за влез и излез. Корисниците исто така може да се преклопуваат или преклопуваат за да формираат модуларно комбинирано напојување за да постигнат повеќе влезови и повеќе излези, што во голема мера го скратува времето на развој на прототиповите. Флексибилност за промена. Ако дизајнот на производот треба да се промени, едноставно претворете или паралелно со друг соодветен модул за напојување. Ниски технички барања. Модуларните напојувања Weisman обично се опремени со стандардизирани предни, високо интегрирани модули за напојување и други компоненти за да го олеснат дизајнот на напојувањето. Школката за напојување на модулот ја прифаќа интегрираната структура на радијатор, радијатор и школка, со што се реализира...

  Погледнете детали
 • 2022-8-31

  Како за DC-DC конвертор од Made in China

  Во последниве години, со зголемената популарност на електронските производи, побарувачката за DC-DC конвертори исто така се зголемува. DC-DC конверторите произведени во Кина се со сигурен квалитет и поволни цени, а се повеќе корисници ги избираат DC-DC конверторите произведени во Кина. DC-DC конвертор е уред кој ја претвора директната струја (DC) во директна струја. Тие се произведени во Кина и можат да се користат за напојување на различни уреди. Ако барате квалитетен DC-DC конвертор, тогаш Made in China е вашиот најдобар избор. DC-DC конверторите се добар начин да се повлечете, а Кина има долга историја на производство на висококвалитетни конвертори. Со широк спектар на производи за избор, сигурно ќе го најдете...

  Погледнете детали
 • 2022-9-7

  Како да го прилагодите вашето напојување со AC-DC во Кина на вашите специфични потреби

  Ако треба да ја напојувате вашата електроника во Кина, важно е да најдете напојување кое одговара на вашите специфични потреби. Тогаш ајде да разговараме заедно. Што е напојување со AC-DC? Напојување со AC-DC е уред кој ја претвора наизменичната струја (AC) во еднонасочна струја (DC). Ова е важно бидејќи повеќето електронски уреди бараат еднонасочна струја за да работат. AC-DC напојувањата се достапни во различни големини и оценки за моќност, што ги прави разноврсна алатка за напојување на електронски уреди. Кои се различните типови напојувања со AC-DC во Кина? Постојат три вида напојувања со AC-DC: линеарно, прекинувачки режим и хибридно. Линеарните напојувања се најчестиот тип. Тие користат трансформатори за конвертирање на наизменична ...

  Погледнете детали
 • 2022-10-17

  Како да купите DC-DC конвертор и што прави тој

  Кога барате DC-DC конвертор, важно е да ги земете предвид вашите потреби и да го изберете вистинскиот конвертор за работата. Има широк спектар на конвертори на пазарот, па затоа е важно да го направите вашето истражување и да го пронајдете оној кој најдобро ги задоволува вашите барања. Што е DC-DC конвертор? DC-DC конвертор (конвертор од директна струја во директна струја) е електронски конвертор кој конвертира влез на директна струја (DC) во излезна директна струја. DC-DC конверторите често се користат за претворање на напонот од батеријата на ниво погодно за напојување на електронски уреди. DC-DC конверторите се користат и во напојувањата за конвертирање на влезниот наизменичен напон во DC излезен напон. Што се...

  Погледнете детали

6000+ опции, решенија за едношалтерско напојување