Како да изберете квалитетен клиренс и доверливи производители на модули за напојување?
Дома - КВАЛИТЕТ - Сертификација на системот - Сертификација на системот

Сертификација на системот

Автор: ZYG Technology Ltd време на издавање: 2022-3-31 CTR: 402

Претходно:

Следно:

релевантни информации

 • 2022-4-7

  За важноста, структурата и како да го изберете модулот за напојување DC-DC?

  Со развојот на времето, електронските производи се повеќе и повеќе се развиваат, модулите за напојување со DC-DC се широко користени во денешното општество, а на нив се применуваат и некои електрични апарати што се користат во секојдневниот живот. Дали ја разбирате важноста и структурата на DC-DC модулите за напојување? Знаете зошто треба да изберете DC-DC модул за напојување? Денес ќе ве одведам да дознаете. Важноста на DC-DC модулот за напојување: DC-DC модулот за напојување е компактен, висококвалитетен регулиран производ за напојување, кој користи напредна технологија на производство. Бидејќи напојувањето на модулот е едноставно за употреба, ги има предностите на практичното проширување и добрата одржливост при составувањето на системот. Затоа, широко се користи во воздушната, комуникациското напојување, автомобилската електроника,...

  Погледнете детали
 • 2022-8-4

  Некои детали што треба да ги знаат производителите на модули за напојување

  Со развојот на времето, примената на модулите за напојување станува сè пообемна, а се зголемува и побарувачката. Сепак, сега има многу производители на пазарот. При изборот на производител, исто така треба да обрнете внимание на некои детали. Не е дека колку е пониска цената, толку подобро. 1. Сертификат за усогласеност на производителот Неколку производители сега купуваат лажни и неквалитетни производи, но поради различните производни процеси, дефинитивно ќе има одредени разлики во квалитетот. Затоа, при набавка на модули за напојување, треба да го знаеме сертификатот за производ на производителот, за да можеме да знаеме кои се спецификациите на производот и брзо да избереме поквалитетни производи. 2. Разберете го работниот век на ...

  Погледнете детали
 • 2022-5-11

  Кои се советите за избор на модул за напојување со DC/DC?

  За време на работата на системот, напојувањето има големо влијание врз стабилноста на системот. Лошиот квалитет и стабилност на модулот за напојување не само што ќе доведат до нестабилно функционирање на системот туку и сериозно ќе ги оштетат компонентите. Изборот на добар модул за напојување ќе биде многу важна тема Предноста на изборот на високостабилен DC/DC модул за напојување е тоа што може да го намали времето потребно за персоналот за истражување и развој да го дизајнира, така што персоналот за истражување и развој може да се фокусира на самиот производ. оптимизирајте го производот, скратете го времето на развој и верификација на производот и донесете го производот на пазарот. , зграпчете го пазарот и освојте бизнис. 1. ефикасност: Во ерата на глобална промоција...

  Погледнете детали
 • 2022-9-6

  Најчести големопродажни DC-DC конвертори

  Што е DC-DC конвертор? DC-DC конвертор е уред кој конвертира директна струја (DC) од едно на друго ниво на напон. Може да се користи за намалување на напонот од високо на ниско ниво или за зголемување на напонот од ниско на високо ниво. DC-DC конверторите се користат во различни апликации, вклучувајќи електроника, возила и системи за обновлива енергија. Кои се различните типови на DC-DC конвертори? Постојат многу различни типови на DC-DC конвертори, секој со свои предности и недостатоци. Некои од почестите типови вклучуваат конвертори за бак, засилување и засилување. Бак-конверторите се најчестиот тип и се користат за намалување на напонот на DC сигналите.

  Погледнете детали
 • 2022-8-31

  Како за DC-DC конвертор од Made in China

  Во последниве години, со зголемената популарност на електронските производи, побарувачката за DC-DC конвертори исто така се зголемува. DC-DC конверторите произведени во Кина се со сигурен квалитет и поволни цени, а се повеќе корисници ги избираат DC-DC конверторите произведени во Кина. DC-DC конвертор е уред кој ја претвора директната струја (DC) во директна струја. Тие се произведени во Кина и можат да се користат за напојување на различни уреди. Ако барате квалитетен DC-DC конвертор, тогаш Made in China е вашиот најдобар избор. DC-DC конверторите се добар начин да се повлечете, а Кина има долга историја на производство на висококвалитетни конвертори. Со широк спектар на производи за избор, сигурно ќе го најдете...

  Погледнете детали
 • 2022-7-29

  Како да се избере Кина DC-DC модул за напојување? Зошто да изберете DC-DC модул за напојување?

  Денес, DC-DC модулите за напојување се широко користени во пошта и телекомуникациска опрема, базни станици, кориснички електроенергетски системи, системи за следење и друга опрема, опрема за индустриска автоматизација и многу други области. Значи, што точно е DC-DC модул за напојување и на што треба да се обрне внимание при неговото користење? DC-DC модул за напојување е модул за напојување кој ја претвора DC напојувањето во DC. Зборувајќи за тоа, многу луѓе може да прашаат, зарем не е непотребно да се конвертира DC во DC? Всушност, во процесот на секојдневна употреба, нашата струја не е статична, понекогаш е потребен висок напон, а понекогаш потребен е низок напон. Модулот за напојување DC-DC треба да ја конвертира високонапонската или нисконапонската струја во притисокот што ни треба. Тоа ...

  Погледнете детали

6000+ опции, решенија за едношалтерско напојување