Како да изберете квалитетен клиренс и доверливи производители на модули за напојување?
Дома - КВАЛИТЕТ - Сертификација на системот - Сертификација на системот

Сертификација на системот

Автор: ZYG Technology Ltd време на издавање: 2022-3-31 CTR: 356

релевантни информации

 • 2022-11-9

  How to Choose the Right AC to DC Converter Near Me

  Follow us at zyg if you are looking for the best AC to DC converter near you. What are AC to DC converters and why do you need them? AC to DC converters are devices that are used to convert Alternating Current (AC) to Direct Current (DC). This is necessary because most devices require DC to function. AC to DC converters are available in a variety of different forms, including adapters, power supplies, and inverters.     How do you choose the right AC to DC converter for your needs? When looking for an AC to DC converter, there are a few things you need to consider to make sure you are getting the right one for your needs. The...

  Погледнете детали
 • 2022-5-11

  Кои се советите за избор на модул за напојување со DC/DC?

  За време на работата на системот, напојувањето има големо влијание врз стабилноста на системот. Лошиот квалитет и стабилност на модулот за напојување не само што ќе доведат до нестабилно функционирање на системот туку и сериозно ќе ги оштетат компонентите. Изборот на добар модул за напојување ќе биде многу важна тема Предноста на изборот на високостабилен DC/DC модул за напојување е тоа што може да го намали времето потребно за персоналот за истражување и развој да го дизајнира, така што персоналот за истражување и развој може да се фокусира на самиот производ. оптимизирајте го производот, скратете го времето на развој и верификација на производот и донесете го производот на пазарот. , зграпчете го пазарот и освојте бизнис. 1. ефикасност: Во ерата на глобална промоција...

  Погледнете детали
 • 2022-3-30

  Дали прилагодениот модул за напојување е подобар од обичен модул за напојување

  Брзиот развој на компјутерската технологија ги води човечките суштества во информатичкото општество, а исто така го промовира брзиот развој на технологијата на модулите за напојување. Во осумдесеттите, компјутерот целосно го користеше прекинувачкиот напојување, првиот што ја заврши замена на напојувањето на компјутерот. Тогаш технологијата за префрлување напојување влезе во областа на електронската и електричната опрема. Во денешното општество, кога купувате модул за напојување, избирате заеднички модул за напојување или прилагоден модул за напојување? Во повеќето случаи, достапен е универзален модул за напојување, додека прилагодениот модул за напојување е поставен специјално за одредени ситуации. Потоа, според реалните потреби на клиентите, одлучете дали да го прилагодите модулот за напојување или да купите универзален модул за напојување. ...

  Погледнете детали
 • 2022-8-31

  Како за DC-DC конвертор од Made in China

  Во последниве години, со зголемената популарност на електронските производи, побарувачката за DC-DC конвертори исто така се зголемува. DC-DC конверторите произведени во Кина се со сигурен квалитет и поволни цени, а се повеќе корисници ги избираат DC-DC конверторите произведени во Кина. DC-DC конвертор е уред кој ја претвора директната струја (DC) во директна струја. Тие се произведени во Кина и можат да се користат за напојување на различни уреди. Ако барате квалитетен DC-DC конвертор, тогаш Made in China е вашиот најдобар избор. DC-DC конверторите се добар начин да се повлечете, а Кина има долга историја на производство на висококвалитетни конвертори. Со широк спектар на производи за избор, сигурно ќе го најдете...

  Погледнете детали
 • 2022-5-17

  Кои се правилата за DC-DC модулите за напојување?

  Со развојот на The Times, повеќето од нашите секојдневно потребни производи треба да користат DC-DC модул за напојување, на кои правила треба да се обрне внимание при користење на DC-DC модул за напојување? Ајде да научиме за тоа денес. 1. Следете ги инструкциите за да проверите дали е поврзан точниот игла за влезен сигнал. 2. Потврдете дали бавниот осигурувач на влезот за напојување на модулот ги исполнува наведените барања. 3. Инсталирањето на напојувањето на модулот мора да го вршат професионалци за да се избегне непотребна штета предизвикана од неправилна инсталација. 4. Влезните и излезните терминали гарантираат дека клиентите не можат да допрат и гарантираат дека излезот на модулот нема да има краток спој. 5, модулот за напојување ќе испушта мали звуци...

  Погледнете детали
 • 2022-10-11

  Добавувачите на модули за напојување со мала големина се најдобриот начин да заштедите простор и да добиете повеќе енергија

  За модули за моќност со мал фактор, има многу добавувачи за избор. Значи, како да изберете модул за напојување што ви одговара. Што е модул за моќност со мал облик? Модул за мала моќност е електронска компонента што се користи за претворање на наизменична струја во директна струја. Тие често се користат во електронски уреди за напојување на внатрешните компоненти. Модулите за моќност со мал фактор се достапни во различни форми и големини и се дизајнирани да одговараат на различни различни апликации. Кои се клучните фактори што треба да се земат предвид при изборот на добавувач? Кога барате добавувачи, има неколку клучни фактори што треба да ги имате на ум. Најважен фактор е квалитетот на производот на добавувачот....

  Погледнете детали

6000+ опции, решенија за едношалтерско напојување