Како да изберете квалитетен клиренс и доверливи производители на модули за напојување?
Дома - КВАЛИТЕТ - Сертификација на системот - Сертификација на системот

Сертификација на системот

Автор: ZYG Technology Ltd време на издавање: 2022-3-31 CTR: 388

релевантни информации

 • 2022-9-7

  Како да го прилагодите вашето напојување со AC-DC во Кина на вашите специфични потреби

  Ако треба да ја напојувате вашата електроника во Кина, важно е да најдете напојување кое одговара на вашите специфични потреби. Тогаш ајде да разговараме заедно. Што е напојување со AC-DC? Напојување со AC-DC е уред кој ја претвора наизменичната струја (AC) во еднонасочна струја (DC). Ова е важно бидејќи повеќето електронски уреди бараат еднонасочна струја за да работат. AC-DC напојувањата се достапни во различни големини и оценки за моќност, што ги прави разноврсна алатка за напојување на електронски уреди. Кои се различните типови напојувања со AC-DC во Кина? Постојат три вида напојувања со AC-DC: линеарно, прекинувачки режим и хибридно. Линеарните напојувања се најчестиот тип. Тие користат трансформатори за конвертирање на наизменична ...

  Погледнете детали
 • 2022-5-18

  Дали прилагодениот модул за напојување е подобар од општ модул за напојување?

  Кога купувате модул за напојување, избирате нормален модул за напојување или прилагоден модул за напојување? Во повеќето случаи, достапни се генерички модули за напојување, додека сопствените модули за напојување се специјално поставени за одредени ситуации. Потоа, според реалните потреби на клиентите, одлучете дали да го приспособите модулот за напојување или да купите општ модул за напојување. На овој високо конкурентен пазар, ако претпријатието сака да ја подобри конкурентноста на своите производи, мора да направи неговите производи да имаат одредени акценти и станува многу важно да се разликува дизајнот на своите производи. Секој има по нешто, мора да го направи тоа добро, секој нема нешто, мора да иновира. Таканаречениот custom power модул е всушност нов...

  Погледнете детали
 • 2022-9-14

  Кога да изберете производител на напојување со AC-DC и кои се придобивките од изборот на напојување со AC-DC

  Барања за полнење на модулот за напојување со наизменична струја Поставувањето и запечатувањето на модулите за напојување со наизменична струја е многу важно. Овој процес не вклучува само заштита на модулите за напојување со наизменична и еднонасочна струја (водоотпорен, отпорен на влага, отпорен на прашина, антикорозија итн.), туку и термички дизајн на модулите за напојување со наизменична и еднонасочна струја. Материјалите за садење на модулот за напојување генерално се поделени во три категории: епоксидна смола, полиуретан и силиконска гума Поради тврдоста на епоксидната смола, не може да се користи за пакување чувствителни на стрес и модули и SMT компоненти, така што во основа е елиминиран во моќноста на модулот. залихи. Но, епоксидните смоли се користат и во напојувањата со микронапојување кои се критични за трошоците поради нивната ниска цена. Некои домашни производители на лоши напојувања исто така ја користат оваа епоксидна смола за наизменична струја и...

  Погледнете детали
 • 2022-5-25

  Зошто да ги изберете нашите DC-DC конвертори?

  Има многу да се сака за кинеските DC-DC конвертори. Тие се ефикасни, сигурни и одлична вредност за парите. Но, една работа ги издвојува од конкуренцијата: нивната големина. Така е, кинеските DC-DC конвертори се најмалите конвертори на пазарот. Ова ги прави идеални за апликации со ограничен простор, како што се електричните возила. Но, не дозволувајте нивната големина да ве измами, овие конвертори се прилично солидни. Тие се дизајнирани да издржат сурови средини и се поддржани од тим на експерти. Ако барате DC-DC конвертор кој може да го направи сето тоа, тогаш треба да ги проверите кинеските DC-DC конвертори. Тие се совршено решение за секоја апликација. Има многу причини да ги изберете нашите DC-DC конвертори. Тие...

  Погледнете детали
 • 2022-10-17

  Како да купите DC-DC конвертор и што прави тој

  Кога барате DC-DC конвертор, важно е да ги земете предвид вашите потреби и да го изберете вистинскиот конвертор за работата. Има широк спектар на конвертори на пазарот, па затоа е важно да го направите вашето истражување и да го пронајдете оној кој најдобро ги задоволува вашите барања. Што е DC-DC конвертор? DC-DC конвертор (конвертор од директна струја во директна струја) е електронски конвертор кој конвертира влез на директна струја (DC) во излезна директна струја. DC-DC конверторите често се користат за претворање на напонот од батеријата на ниво погодно за напојување на електронски уреди. DC-DC конверторите се користат и во напојувањата за конвертирање на влезниот наизменичен напон во DC излезен напон. Што се...

  Погледнете детали
 • 2022-5-11

  Кои се советите за избор на модул за напојување со DC/DC?

  За време на работата на системот, напојувањето има големо влијание врз стабилноста на системот. Лошиот квалитет и стабилност на модулот за напојување не само што ќе доведат до нестабилно функционирање на системот туку и сериозно ќе ги оштетат компонентите. Изборот на добар модул за напојување ќе биде многу важна тема Предноста на изборот на високостабилен DC/DC модул за напојување е тоа што може да го намали времето потребно за персоналот за истражување и развој да го дизајнира, така што персоналот за истражување и развој може да се фокусира на самиот производ. оптимизирајте го производот, скратете го времето на развој и верификација на производот и донесете го производот на пазарот. , зграпчете го пазарот и освојте бизнис. 1. ефикасност: Во ерата на глобална промоција...

  Погледнете детали

6000+ опции, решенија за едношалтерско напојување