Како да изберете квалитетен клиренс и доверливи производители на модули за напојување?

ROHS сертификација

Автор: ZYG Technology Ltd време на издавање: 2022-3-31 CTR: 620

релевантни информации

 • 2022-8-31

  Како за DC-DC конвертор од Made in China

  Во последниве години, со зголемената популарност на електронските производи, побарувачката за DC-DC конвертори исто така се зголемува. DC-DC конверторите произведени во Кина се со сигурен квалитет и поволни цени, а се повеќе корисници ги избираат DC-DC конверторите произведени во Кина. DC-DC конвертор е уред кој ја претвора директната струја (DC) во директна струја. Тие се произведени во Кина и можат да се користат за напојување на различни уреди. Ако барате квалитетен DC-DC конвертор, тогаш Made in China е вашиот најдобар избор. DC-DC конверторите се добар начин да се повлечете, а Кина има долга историја на производство на висококвалитетни конвертори. Со широк спектар на производи за избор, сигурно ќе го најдете...

  Погледнете детали
 • 2022-5-18

  Дали прилагодениот модул за напојување е подобар од општ модул за напојување?

  Кога купувате модул за напојување, избирате нормален модул за напојување или прилагоден модул за напојување? Во повеќето случаи, достапни се генерички модули за напојување, додека сопствените модули за напојување се специјално поставени за одредени ситуации. Потоа, според реалните потреби на клиентите, одлучете дали да го приспособите модулот за напојување или да купите општ модул за напојување. На овој високо конкурентен пазар, ако претпријатието сака да ја подобри конкурентноста на своите производи, мора да направи неговите производи да имаат одредени акценти и станува многу важно да се разликува дизајнот на своите производи. Секој има по нешто, мора да го направи тоа добро, секој нема нешто, мора да иновира. Таканаречениот custom power модул е всушност нов...

  Погледнете детали
 • 2022-5-5

  Воведување на Кина производители на моќни модули со мала големина

  When we choose a power module, we generally look at the quality of the input, output, ripple, breakdown, temperature, certification, and other characteristics of the power supply. Apart from these, we can also judge according to the following points. 1. Circuit principle and soldering process The bare board can use intuitive methods, such as a neat layout of components and potting modules without being exposed and unable to view the internal situation. The quality of the mechanized wave soldering process is better than manual soldering, generous, but Better in terms of safety and performance 2. The core of the power supply of chip components and transformer components is IC, which will directly affect the power and high-temperature resistance of the...

  Погледнете детали
 • 2022-9-6

  Најчести големопродажни DC-DC конвертори

  Што е DC-DC конвертор? DC-DC конвертор е уред кој конвертира директна струја (DC) од едно на друго ниво на напон. Може да се користи за намалување на напонот од високо на ниско ниво или за зголемување на напонот од ниско на високо ниво. DC-DC конверторите се користат во различни апликации, вклучувајќи електроника, возила и системи за обновлива енергија. Кои се различните типови на DC-DC конвертори? Постојат многу различни типови на DC-DC конвертори, секој со свои предности и недостатоци. Некои од почестите типови вклучуваат конвертори за бак, засилување и засилување. Бак-конверторите се најчестиот тип и се користат за намалување на напонот на DC сигналите.

  Погледнете детали
 • 2022-7-19

  Кинескиот извозник на напојување со AC-DC ве води да разликувате помеѓу AC и DC

  Суштината на разликата помеѓу DC и AC е во тоа што AC може да се гледа како две групи на наизменични DC во однос на промените на насоката за да се изврши ефект врз оптоварувањето, што може да се разбере како векторска сума на двете групи DC на различни временски периоди. За доволно краток временски период, наизменичната струја може да се разбере како збир на директни струи во една насока. Кога користиме електрична енергија, на крајот ги гледаме ефектите од електричната енергија. За отпорни оптоварувања, ова е термички ефект, така што крајниот ефект на AC и DC е сосема ист, и двете се загреваат, но бидејќи големината на AC обично се менува, добиваме "rms" ...

  Погледнете детали
 • 2022-8-15

  Ако сакате да дизајнирате модул за напојување, кои аспекти треба да се земат предвид?

  If you are a switching power supply technical engineer, you don't need to read the introduction of the power module. When you are still a novice, or learning microcontroller design, it is best to look down word by word. The benefits of choosing a power module At present, different distributors have released a variety of different power modules in the sales market, but the working voltage, power, function and topology of different products are not the same.   Choosing a power module saves development design time and enables a quick time-to-market, so a power module is preferred over an integrated solution. 1. Each control module can be tested rigorously in various aspects to ensure that its aspect ratio is reliable,...

  Погледнете детали

6000+ опции, решенија за едношалтерско напојување