Како да изберете квалитетен клиренс и доверливи производители на модули за напојување?

производна средина

Автор: ZYG Technology Ltd време на издавање: 2022-3-31 CTR: 423

релевантни информации

 • 2022-7-26

  Како да изберете доверлив кинески снабдувач со DC-DC електрична енергија

  DC значи директна струја. DC струјата се дефинира како еднонасочна струја. Во еднонасочна струја, електроните се движат од регион со негативен полнеж во регион со позитивен полнеж без никаква промена во насоката. Оваа состојба опстојува и покрај наизменичната струја, во која струјата може да се движи во двете насоки. DC може да помине низ спроводливи и полупроводнички материјали. Електричната енергија се дефинира како проток на електрони низ проводник како што е жица. Струјата се создава на два начина, наизменично и директно. Главната разлика помеѓу AC и DC струјата е насоката на движење на електроните. DC-DC се реализира со идеја за префрлување на напојување. Постојат два вида DC-DC, бак и буст, кои овде се нарекуваат бак. На пример,...

  Погледнете детали
 • 2022-5-18

  Дали прилагодениот модул за напојување е подобар од општ модул за напојување?

  Кога купувате модул за напојување, избирате нормален модул за напојување или прилагоден модул за напојување? Во повеќето случаи, достапни се генерички модули за напојување, додека сопствените модули за напојување се специјално поставени за одредени ситуации. Потоа, според реалните потреби на клиентите, одлучете дали да го приспособите модулот за напојување или да купите општ модул за напојување. На овој високо конкурентен пазар, ако претпријатието сака да ја подобри конкурентноста на своите производи, мора да направи неговите производи да имаат одредени акценти и станува многу важно да се разликува дизајнот на своите производи. Секој има по нешто, мора да го направи тоа добро, секој нема нешто, мора да иновира. Таканаречениот custom power модул е всушност нов...

  Погледнете детали
 • 2022-8-31

  Како за DC-DC конвертор од Made in China

  Во последниве години, со зголемената популарност на електронските производи, побарувачката за DC-DC конвертори исто така се зголемува. DC-DC конверторите произведени во Кина се со сигурен квалитет и поволни цени, а се повеќе корисници ги избираат DC-DC конверторите произведени во Кина. DC-DC конвертор е уред кој ја претвора директната струја (DC) во директна струја. Тие се произведени во Кина и можат да се користат за напојување на различни уреди. Ако барате квалитетен DC-DC конвертор, тогаш Made in China е вашиот најдобар избор. DC-DC конверторите се добар начин да се повлечете, а Кина има долга историја на производство на висококвалитетни конвертори. Со широк спектар на производи за избор, сигурно ќе го најдете...

  Погледнете детали
 • 2022-3-30

  Дали прилагодениот модул за напојување е подобар од обичен модул за напојување

  Брзиот развој на компјутерската технологија ги води човечките суштества во информатичкото општество, а исто така го промовира брзиот развој на технологијата на модулите за напојување. Во осумдесеттите, компјутерот целосно го користеше прекинувачкиот напојување, првиот што ја заврши замена на напојувањето на компјутерот. Тогаш технологијата за префрлување напојување влезе во областа на електронската и електричната опрема. Во денешното општество, кога купувате модул за напојување, избирате заеднички модул за напојување или прилагоден модул за напојување? Во повеќето случаи, достапен е универзален модул за напојување, додека прилагодениот модул за напојување е поставен специјално за одредени ситуации. Потоа, според реалните потреби на клиентите, одлучете дали да го прилагодите модулот за напојување или да купите универзален модул за напојување. ...

  Погледнете детали
 • 2022-9-27

  Предности на модуларните напојувања

  Едноставен дизајн. Моќта може да се добие со само еден модул за напојување и неколку дискретни компоненти. Скратете ги развојните циклуси. Модуларните напојувања Vess обично имаат различни опции за влез и излез. Корисниците исто така може да се преклопуваат или преклопуваат за да формираат модуларно комбинирано напојување за да постигнат повеќе влезови и повеќе излези, што во голема мера го скратува времето на развој на прототиповите. Флексибилност за промена. Ако дизајнот на производот треба да се промени, едноставно претворете или паралелно со друг соодветен модул за напојување. Ниски технички барања. Модуларните напојувања Weisman обично се опремени со стандардизирани предни, високо интегрирани модули за напојување и други компоненти за да го олеснат дизајнот на напојувањето. Школката за напојување на модулот ја прифаќа интегрираната структура на радијатор, радијатор и школка, со што се реализира...

  Погледнете детали
 • 2022-3-30

  Како да се осигура безбедноста на прекинувачкото напојување при работа со дефект?

  Do you know what problems should be paid attention to in the process of dealing with failures? To keep everyone safe. (1) most of the time in the process of fault processing induction power actual operation, so we must pay attention to can not cause DC output, communication AC input short circuit, all kinds of maintenance special tools must do a good job of insulation layer treatment, to ensure the safety of life and switch power supply machine equipment power supply safety. (2) in the actual operation to single-handed operation as far as possible, the actual operation hand hand does not allow to contain metal material electric conductor decorations, such as watches, keys, rings, etc., together with the insulation shoes...

  Погледнете детали

6000+ опции, решенија за едношалтерско напојување