Како да изберете квалитетен клиренс и доверливи производители на модули за напојување?

производна средина

Автор: ZYG Technology Ltd време на издавање: 2022-3-31 CTR: 443

релевантни информации

 • 2021-7-15

  Како да изберете квалитетен клиренс и доверливи производители на модули за напојување?

  Треба да купите модул за напојување, не знаете како да најдете сигурен производител? Ова е важен проблем пред многу пријатели, да се најде производител не е тешко, едното е преку воведување на други колеги пријатели, тие имаат искуство да се занимаваат со производителот на модулот за напојување, доколку се препорача, можете директно да контактирате меѓу себе . Два е да се најдат производители на мрежата, такви производители се повеќе, но треба да внимаваме, на крајот на краиштата, какви производители имаат. Предложете им на сите да бараат општа видливост висока, подобро е добар производител на јавни пофалби. Изборот на производители на енергетски модули, мора да најдеме професионална технолошка компанија, таканаречената професионална компанија, всушност, е посветена на...

  Погледнете детали
 • 2022-9-7

  Како да го прилагодите вашето напојување со AC-DC во Кина на вашите специфични потреби

  Ако треба да ја напојувате вашата електроника во Кина, важно е да најдете напојување кое одговара на вашите специфични потреби. Тогаш ајде да разговараме заедно. Што е напојување со AC-DC? Напојување со AC-DC е уред кој ја претвора наизменичната струја (AC) во еднонасочна струја (DC). Ова е важно бидејќи повеќето електронски уреди бараат еднонасочна струја за да работат. AC-DC напојувањата се достапни во различни големини и оценки за моќност, што ги прави разноврсна алатка за напојување на електронски уреди. Кои се различните типови напојувања со AC-DC во Кина? Постојат три вида напојувања со AC-DC: линеарно, прекинувачки режим и хибридно. Линеарните напојувања се најчестиот тип. Тие користат трансформатори за конвертирање на наизменична ...

  Погледнете детали
 • 2022-5-17

  Кои се правилата за DC-DC модулите за напојување?

  Со развојот на The Times, повеќето од нашите секојдневно потребни производи треба да користат DC-DC модул за напојување, на кои правила треба да се обрне внимание при користење на DC-DC модул за напојување? Ајде да научиме за тоа денес. 1. Следете ги инструкциите за да проверите дали е поврзан точниот игла за влезен сигнал. 2. Потврдете дали бавниот осигурувач на влезот за напојување на модулот ги исполнува наведените барања. 3. Инсталирањето на напојувањето на модулот мора да го вршат професионалци за да се избегне непотребна штета предизвикана од неправилна инсталација. 4. Влезните и излезните терминали гарантираат дека клиентите не можат да допрат и гарантираат дека излезот на модулот нема да има краток спој. 5, модулот за напојување ќе испушта мали звуци...

  Погледнете детали
 • 2022-5-16

  Како да се осигура безбедноста на прекинувачкото напојување при работа со дефект?

  Дали знаете на кои проблеми треба да се обрне внимание во процесот на справување со неуспеси? За сите да бидат безбедни. (1) поголемиот дел од времето во процесот на грешка обработка индукциска моќност вистинска работа, па ние мора да се обрне внимание на не може да предизвика DC излез, комуникација AC влез краток спој, сите видови на одржување специјални алатки мора да се направи добра работа на изолација слој третман, за да се обезбеди безбедност на животот и прекинувач напојување машина опрема за напојување безбедност. (2) во вистинската работа до работа со една рака колку што е можно, вистинската оперативна рака не дозволува да содржи метални украси за електрични проводници, како што се часовници, клучеви, прстени, итн., заедно со чевли за изолација. ..

  Погледнете детали
 • 2022-11-17

  If you want to design a power module, what aspects need to be considered?

  If you are a switching power supply technical engineer, there is no need to look at the introduction of power modules. When you are still a novice, or learn SCM design, it is best to look down word by word.   How to choose the right power module Principle and technology of circuit design Only from a professional point of view can the principle of circuit and circuit quality be distinguished. At present, the power module can be divided into two types: bare plate and filled seal. The bare board can be divided into two types in an intuitive way, such as reasonable, orderly, generous, orderly layout of electronic components, bright welding spot and straight. However, the packing and sealing...

  Погледнете детали
 • 2022-10-11

  Добијте го најдобриот производител на AC-DC конвертори за вашиот производ

  Барате сигурен производител на AC-DC конвертори? Едношалтерскиот центар е вашиот најдобар избор! Во нашата фабрика нудиме широк спектар на производи за да ги задоволиме вашите потреби, од мали до големи. Што е AC-DC конвертор? AC-DC конвертор е уред кој се користи за претворање на наизменична струја (AC) во еднонасочна струја (DC). Ова е важно бидејќи повеќето уреди бараат еднонасочна струја за да работат. Постојат многу различни типови AC-DC конвертори, секој со свои предности и недостатоци. Некои вообичаени типови на AC-DC конвертори вклучуваат трансформатори, преклопни конвертори и линеарни конвертори. Кои се различните типови на AC-DC конвертори? Постојат многу различни типови на AC-DC конвертори. Најчестиот е конвертор на пари. Бак-конвертор е ...

  Погледнете детали

6000+ опции, решенија за едношалтерско напојување