Како да изберете квалитетен клиренс и доверливи производители на модули за напојување?

CE (EMC) сертификација

Автор: ZYG Technology Ltd време на издавање: 2022-3-31 CTR: 427

Претходно:

Следно:

релевантни информации

 • 2021-7-15

  Како да изберете квалитетен клиренс и доверливи производители на модули за напојување?

  Треба да купите модул за напојување, не знаете како да најдете сигурен производител? Ова е важен проблем пред многу пријатели, да се најде производител не е тешко, едното е преку воведување на други колеги пријатели, тие имаат искуство да се занимаваат со производителот на модулот за напојување, доколку се препорача, можете директно да контактирате меѓу себе . Два е да се најдат производители на мрежата, такви производители се повеќе, но треба да внимаваме, на крајот на краиштата, какви производители имаат. Предложете им на сите да бараат општа видливост висока, подобро е добар производител на јавни пофалби. Изборот на производители на енергетски модули, мора да најдеме професионална технолошка компанија, таканаречената професионална компанија, всушност, е посветена на...

  Погледнете детали
 • 2022-10-11

  Добавувачите на модули за напојување со мала големина се најдобриот начин да заштедите простор и да добиете повеќе енергија

  За модули за моќност со мал фактор, има многу добавувачи за избор. Значи, како да изберете модул за напојување што ви одговара. Што е модул за моќност со мал облик? Модул за мала моќност е електронска компонента што се користи за претворање на наизменична струја во директна струја. Тие често се користат во електронски уреди за напојување на внатрешните компоненти. Модулите за моќност со мал фактор се достапни во различни форми и големини и се дизајнирани да одговараат на различни различни апликации. Кои се клучните фактори што треба да се земат предвид при изборот на добавувач? Кога барате добавувачи, има неколку клучни фактори што треба да ги имате на ум. Најважен фактор е квалитетот на производот на добавувачот....

  Погледнете детали
 • 2022-7-29

  Како да се избере Кина DC-DC модул за напојување? Зошто да изберете DC-DC модул за напојување?

  Денес, DC-DC модулите за напојување се широко користени во пошта и телекомуникациска опрема, базни станици, кориснички електроенергетски системи, системи за следење и друга опрема, опрема за индустриска автоматизација и многу други области. Значи, што точно е DC-DC модул за напојување и на што треба да се обрне внимание при неговото користење? DC-DC модул за напојување е модул за напојување кој ја претвора DC напојувањето во DC. Зборувајќи за тоа, многу луѓе може да прашаат, зарем не е непотребно да се конвертира DC во DC? Всушност, во процесот на секојдневна употреба, нашата струја не е статична, понекогаш е потребен висок напон, а понекогаш потребен е низок напон. Модулот за напојување DC-DC треба да ја конвертира високонапонската или нисконапонската струја во притисокот што ни треба. Тоа ...

  Погледнете детали
 • 2022-7-19

  Кинескиот извозник на напојување со AC-DC ве води да разликувате помеѓу AC и DC

  Суштината на разликата помеѓу DC и AC е во тоа што AC може да се гледа како две групи на наизменични DC во однос на промените на насоката за да се изврши ефект врз оптоварувањето, што може да се разбере како векторска сума на двете групи DC на различни временски периоди. За доволно краток временски период, наизменичната струја може да се разбере како збир на директни струи во една насока. Кога користиме електрична енергија, на крајот ги гледаме ефектите од електричната енергија. За отпорни оптоварувања, ова е термички ефект, така што крајниот ефект на AC и DC е сосема ист, и двете се загреваат, но бидејќи големината на AC обично се менува, добиваме "rms" ...

  Погледнете детали
 • 2022-5-5

  Introduction of China Small size power module manufacturers

  When we choose a power module, we generally look at the quality of the input, output, ripple, breakdown, temperature, certification, and other characteristics of the power supply. Apart from these, we can also judge according to the following points. 1. Circuit principle and soldering process The bare board can use intuitive methods, such as a neat layout of components and potting modules without being exposed and unable to view the internal situation. The quality of the mechanized wave soldering process is better than manual soldering, generous, but Better in terms of safety and performance 2. The core of the power supply of chip components and transformer components is IC, which will directly affect the power and high-temperature resistance of the...

  Погледнете детали
 • 2022-9-1

  AC-DC Converter Manufacturers – How to Choose the Right One for Your Needs

  What is an AC-DC converter? Why use it? An AC-DC converter is a device that converts alternating current (AC) to direct current (DC). AC-DC converters are used in a variety of applications, including power supplies, motor control, and lighting. In some medical devices, direct current must be used; or when you need to charge a car battery, you can use an AC-DC converter. What are the characteristics of AC-DC converters? What are the application areas? An AC-DC converter is a device that converts alternating current into direct current. It has the advantages of wide input voltage range, high input frequency, high efficiency, light weight and portability, and low cost. AC-DC converters are mainly used in mobile phone chargers, radios, notebook...

  Погледнете детали

6000+ опции, решенија за едношалтерско напојување